ArabicDutchEnglishFrisianGermanUkrainian

Het Noord Nederlands Orkest voert op vrijdagavond 24 juni een Caribisch programma uit. Samen met presentator Elten Kiene wordt aandacht gevraagd voor Free Heri Heri; de viering en herdenking van de afschaffing van de slavernij in het Nederlandse Koninkrijk op 1 juli 1863. 

Het NNO speelt werk van Hannah Kendall, Chopin en Randel Corsen. Onder leiding van dirigent Benjamin Levy en met solist Nino Gvetadze (piano). De composities van Hannah Kendall leverden haar de titel ‘one of the briljant composers’ van de BBC op. Het NNO speelt een suite uit de opera Katibu Di Shon (slaaf en meester) van de Antilliaanse componist Randal Corsen.

CityProms vindt het belangrijk om maatschappelijke onderwerpen in de programmering op te nemen of te ondersteunen. Op zaterdag 25 juni is in De Harmonie de dansvoorstelling Ampuku en op 1 juli, ook in de Leeuwarder schouwburg, Free Heri Heri Fryslân. Ampuku vertelt het verhaal van twee families die in Suriname bij elkaar worden gebracht tijdens de TransAtlantische slavernij. Op 1 juli 2022 zijn 1.000 bezoekers welkom om gezamenlijk te genieten van het gerecht heri heri en een cultureel programma.