Zaterdag 9 oktober 19.00 -20.00
Wilhelminaplein Leeuwarden

Noord Nederlands Jeugd Orkest

Het onvolprezen NNJO brengt een spectaculair programma met twee gastsolisten, de gezusters Levy en Fay Pletting (sopraan en viool)
Dirigent Erik Janssen koos enkele recente composities en arrangementen van gastprogrammeur Johan de Meij.

Bio

Het Noord Nederlands Jeugd Orkest is opgericht in 2008 door een groep muzikale vrienden. Eind 2008 vonden auditiedagen plaats voor jonge, ambitieuze muzikanten uit de provincies Overijssel, Drenthe, Groningen en Friesland. Uit deze audities is begin 2009 een orkest gevormd van ongeveer vijftig muzikanten. In de zomer van 2009 is het NNJO voor het eerst op tournee gegaan, naar Italië. Sindsdien bleef het orkest altijd groeien en het ledenaantal staat inmiddels op ongeveer zeventig musici. Het orkest speelde sinds de oprichting in 2008 in veel steden : onder andere in Martiniplaza en De Oosterpoort in Groningen, De Harmonie in Leeuwarden, De Nieuwe Kolk in Assen en Het Concertgebouw in Amsterdam. ’s Zomers zijn verschillende Europese steden bezocht, waaronder Zürich, Luzern, Hamburg, Bremen, Verona, Århus, Keulen en Brugge.

Allermooiste concert:

De woordvoerster van het NNJO noemt er zelfs twee: “Het Proms 2014 in Theater De Nieuwe Kolk Assen en Applaus voor Johan de Meij in 2019 in De Oosterpoort Groningen. Proms hebben we zelf georganiseerd. Een project met veel samenwerkingen en een enorm budget. Het concert was financieel een enorm risico voor het orkest, maar uiteindelijk werd het een groot succes. Het theater raakte zelfs uitverkocht. Meewerken aan ‘Applaus voor Johan de Meij’ was ook onvergetelijk. Vanwege de muzikale kwaliteit en het prestige eigenlijk ons allermooiste concert. Het NNJO mocht hier het werk Fellini van Johan de Meij vertolken met gastsolist Hans de Jong. Als amateurorkest meewerken aan een professioneel concert van het NNO was een grote eer!”

Het programma:

Noord Nederlands Jeugd Orkest met Levy en Fay Pletting (sopraan en viool)
Gastprogrammeur: Johan de Meij.

Highlights from Riverdance – Bill Whelan (arr. J. de Meij)
I shall love but thee – Jan van der Roost – met Levy Pletting, sopraan
Celtic Classics – Johan de Meij – met Fay Pletting, fiddle
Symphony No. 4: Part 5 Vorfrühling – Johan de Meij – met Levy Pletting, sopraan
Songs of the Wizz – Quincy Jones/Charlie Smalls (arr. Peter Kleine Schaars)
Joropo – Moisés Moleiro (arr. J. de Meij)

Datum, tijd en plaats

Datum: Zaterdag 9 oktober
Aanvangstijd: 19.00 – 20.00 uur
Locatie: Wilhelminaplein LC Hoofdpodium

Related Projects

Start typing and press Enter to search