Wat voelt er dichterbij dan het geluid en de expressie van de menselijke stem? PA’dam brengt je de koorpremière van Canto Ostinato door maar liefst 16 zangers. Alle mogelijkheden van de stem worden maximaal benut voor deze minimal music. De bijzondere klankwereld wordt verrijkt met het warme geluid van marimba’s, harp en contrabas.

Muzikale lijnen worden versterkt door expressieve bewegingen van de zangers, vanuit wisselende posities in de ruimte. Videoprojecties vergroten of verkleinen, vertragen of versnellen hun bewegingen. Laat je ogen meedansen op deze twee versies van de werkelijkheid; een indrukwekkende vertaling van het ongrijpbare karakter van Canto Ostinato.

Simeon Ten Holts meesterwerk kent al een lange succesgeschiedenis. De aanhoudende, langzaam veranderende muziek leidt tot een gevoel van eindeloosheid, een trance met ook zeer opzwepende ritmische momenten. Onderga de unieke koorversie met de zangers van PA’dam!

Kamerkoor PA’dam onder leiding van Maria van Nieukerken
Manja Smits, harp
Jelte van Andel, contrabas
Mallet Collective, marimba’s
Arrangement, Benno Bonke
Regie, Nick Fleuren

 

Andere uitvoeringen Canto Ostinato

Op zondag 25 juni voert het Matangi Quartet Canto Ostinato voor strijkers uit. Op zondag 25 juni geven de amateurzangers van Community Project Canto Ostinato (o.l.v. PA’dams  dirigent Maria van Nieukerken) hun presentatie op het Hoofdpodium op het Wilhelminaplein.