Jeugdorkesten en verenigingen op zaterdag nemen de stad Leeuwarden over tijdens FutureProms. Acht bijzondere jeugdorkesten hebben samen met professionele muzikanten, kunstenaars en componisten een betoverend concert gecreëerd rondom het thema water. Op zaterdag zullen ze de hele binnenstad vullen met hun prachtige muziek, terwijl ze strijden voor de felbegeerde FutureProms-prijzen.

De juryleden zijn enorm nieuwsgierig naar de creatieve invulling van het thema WATER door deze jonge musici. Ze zullen aandachtig luisteren naar de harmonie en samenspel tussen de orkesten, de unieke klank die elk orkest voortbrengt, en hoe de muziek op geheel eigen wijze wordt geïnterpreteerd. Bovendien zullen ze op zoek gaan naar opvallende talenten die schitteren met prachtige solo’s.


Deelnemende orkesten:

Noordpool Troupe

Jong Frysk Jeugdorkest (met coaching traject)

JongNBENoord

CMV Oranje Grootegast (met coaching traject)

Haydn Jeugd Strijkorkest

Frysk Jeugdorkest

On the Move en Keep Going van Stedelijk Muziekkorps Sneek (met coaching traject van Neo-Fanfare 9×13)

Drents Jeugdorkest (met solist)

De jury bestaat uit:

Oene van Geel

Oene van Geel is een internationaal gevierde violist (improvisator) en componist, die met zijn muziek en projecten altijd verbinding zoekt met de maatschappij, zijn publiek en mede-musici. Muziek is voor hem een grote zoektocht naar nieuwe ideeën en uitdagingen.


Renske Wijma

Is een hoornist, gespecialiseerd in de oude muziek. Met verschillende barok en klassieke orkesten geeft ze in Nederland en Europa concerten. Verder is ze projectleider bij Fulkaan, waar ze haar kwaliteiten als musicus en educator/organisator samenvoegt om prachtige projecten samen te stellen, zoals bijvoorbeeld de Fulkaan Simmer Akademy. Ook Renske is vroeg begonnen, kijk maar naar deze  documentaire.

 

Femke IJlstra

Is een bevlogen saxofonist die zich op Internationale podia beweegt binnen disciplines als muziektheater, cross-overs, ensemble muziek en educatie. Verder is ze artistiek leider van het Emmy Verhey Festival in Zaltbommel. Verder is ze projectleider van Fulkaan (het talentontwikkelingsprogramma van Keunstwurk voor jongeren die graag met muziek bezig zijn) waar ze haar kwaliteiten als musicus en educator/organisator samenvoegt om prachtige projecten samen te stellen, zoals bijvoorbeeld de Fulkaan Simmer Akademy.”

 

Prijzen

Hoofdprijs – concert op hoofdpodium CityProms 2024 met solist

Fulkaan Simmer Akademy 5 gold cards (gratis deelname)/ 15 silver cards (deelname met korting)

5 workshops a 200,- euro

5 masterclasses a 200,- euro