Foto: Jelle Zijlstra

Ronald Slager

Op zaterdag 29 juni speelt Harmonieorkest Groot Excelsior o.l.v. Ronald Slager samen met met pianist Florian Verweij (1997) onder meer het Tweede pianoconcert van Sergej Rachmaninov, een stuk dat gewoonlijk door een symfonieorkest wordt gespeeld. Zondag 30 juni geeft Ronald Slager tevens in de Hofkamer een lezing met als thema ‘leiderschap’.

Als dirigent is Ronald Slager gedreven om muzikale producties tot stand te brengen waarmee alle betrokkenen zich verbonden voelen. Orkestmusici, solisten en publiek: iedereen moet zich kunnen identificeren met wat er te zien is en zich onderdompelen in wat er te horen valt.

Bio

Ronald Slager (1974) studeerde hoorn aan het Utrechts Conservatorium waar hij ook orkestdirectie studeerde bij Jurjen Hempel en Kenneth Montgomery. Daarna volgde hij de opleiding harmonie- en fanfaredirectie bij Jos van der Sijde en Carlo Balemans aan het Rotterdams Conservatorium.
Als hoornist remplaceerde hij bij o.a. het Radio Filharmonisch Orkest, het Radio Kamer Orkest en het Brabants Orkest.

Hij dirigeerde ensembles in de meest uiteenlopende bezettingen. Sinds 2009 staat hij op de bok bij harmonieorkest Groot Excelsior in Amsterdam. Onder zijn leiding groeide dit orkest naar het hoogste amateurniveau van Nederland. Daarnaast is Ronald dirigent van harmonieorkest Crescendo in Ermelo en het Fries Kamer Orkest.

Programma

Harmonieorkest Groot Excelsior o.l.v. Ronald Slager en pianist Florian Verweij

1. Overture on Russian and Kirghiz Folk Themes – Dmitri Shostakovich
2. Tweede pianoconcert – Sergej Rachmaninov
3. Schilderijententoonstelling – Modest Moessorgski

Datum: Zaterdag 29 juni, 19.30 uur – 21.00 uur
Locatie: LC Podium Wilhelminaplein

Lezing over leiderschap, door Ronald Slager

Datum
: Zondag 30 juni, 10.30 uur – 11.30 uur
Locatie: Hofkamer

Related Projects

Start typing and press Enter to search