Ronald Snijders laat met zijn New Symphonic World Orchestra geen spaander heel van de conventies die al dan niet stilzwijgend in de muziekwereld worden gehanteerd. Wereldmuziek, jazz, klassiek,  pop en beyond zijn hier voortdurend in wisselwerking met elkaar. Met als gevolg dat alles open ligt. Het is een dynamische zoektocht naar het allermooiste, maar het is bovenal een swingend geheel.

Over Ronald Snijders

Ronald Snijders is al vanaf de jaren zeventig een der bekendste Surinaamse musici in Suriname, Nederland en daarbuiten. Hij is een muzikale wereldburger, creatieve duizendpoot en een buitengewoon veelzijdig en talentvol toonkunstenaar. Daarnaast is hij een top performer en componist die met name door zijn fluitspel bekendheid geniet. Ronald Snijders werd geboren in 1951 te Paramaribo, als zoon van de bekende componist, dirigent en fluitist Eddy Snijders.

In 2022 won hij ook nog de prestigieuze Boy Edgarprijs, de belangrijkste nationale jazzprijs in Nederland, gevolgd door het tournee dit jaar 2023 waarbij hij ook op het Northsea Jazzfestival zal optreden. De jury die hem unaniem deze prijs toekende beschreef hem als iemand met een niet aflatende muzikale nieuwsgierigheid en vernieuwingsdrang.