Zaterdag 9 oktober 11.30-12.00 en 13.30-14.00

Wilhelminaplein Leeuwarden

Slagwerkensemble C.M.V. Oranje Bolsward

Binnen de muziekwereld is het concertslagwerk nog een groot en onbekend fenomeen. Bij concertslagwerk wordt, in vergelijking met normaal slagwerk, niet op drums geslagen. Bij concertslagwerk gaat men rustiger te werk: denk bijvoorbeeld aan mooie zachte marimbaklanken die zich mengen tot een prachtig klassiek koraal. Op het podium van CityProms brengt Slagwerkensemble C.M.V. Oranje Bolsward de schone kunsten van het concertslagwerk onder de aandacht van he grote publiek.

Bio

Slagwerkensemble C.M.V. Oranje Bolsward bestaat sinds 1937, maar pas in 2012 startte de vereniging met het concept van slagwerkensemble. Het concept is behoorlijk onbekend en het geringe aantal Friese ensembles wekt daarom geen verbazing. Naast C.M.V. Oranje Bolsward is Harmonie Weidum een van de weinig actieve slagwerkensembles. De afgelopen jaren timmerden het ensemble uit Bolsward hard aan de weg met enkele landelijke successen als gevolg. Zo werd het gezelschap een paar keer Nederlands kampioen, speelde het tijdens Grutsk en trad het samen op met zangeres en harpiste Iris Kroes.

Allermooiste concert:

“De Nederlandse kampioenschappen begin 2019 in Oosterhout”, aldus een musicus uit Bolsward. “Toen werden zowel ons volwassen A-ensemble als ons jeugdige B-slagwerkensemble Nederlands kampioen in respectievelijk de tweede en vierde divisie. Een prachtig resultaat van alle vele inspanningen en de opbouw en ontwikkeling van onze ensembles van de jaren daarvoor, waar we ontzettend trots op zijn.”

Het programma:

Slagwerkensemble C.M.V. Oranje Bolsward

Datum, tijd en plaats

Datum: Zaterdag 9 oktober
Aanvangstijden: 11.30-12.00 en 13.30-14.00 uur
Locatie: Wilhelminaplein Festivaltent

Related Projects

Start typing and press Enter to search

Euphonia Wommels