Tijdens het symposium komen verschillende sprekers aan het woord. Centraal staan de ontwikkelingen op het gebied van muziek in de zorg en het sociaal domein. De presentatie is in handen van Marijke Roskam en er is een inleiding van Embrace-directeur Margot Hoiting.
Verschillende sprekers geven acte de présence, onder wie een moeder van één van de deelnemers aan Anders! – een project waarin een cast van jonge mensen met uiteenlopende beperkingen een muzikale theatervoorstelling maakt. Een musicus en een zorgmedewerker leggen uit wat muziek in het dagelijks leven voor hen betekent en wat het ze heeft gebracht in de dagelijkse (zorg)praktijk.

Over Embrace
Embrace Nederland is ooit voortgekomen uit CityProms. Embrace was de programmatitel van de maatschappelijke projecten binnen het muziekfestival. In 2016 is Embrace als zelfstandig landelijk opererend expertisecentrum doorgegaan. Het maakt sindsdien naam als de stichting die uiteenlopende muziekprogramma’s in de zorg en het sociaal domein organiseert. De vruchtbare relatie met CityProms is altijd gebleven: sinds 2016 biedt het festival nog immer een podium aan de sociale projecten van Embrace.