Symposium ‘Musici in de Zorg’

‘Bent u benieuwd naar wat musici en muziek kunnen betekenen voor uw organisatie of familie? Kom dan op donderdagmiddag 27 juni naar het mini-symposium ‘Musici in de Zorg’ in NEUSHOORN te Leeuwarden. U bent van harte welkom! Sprekers zijn prof. Rineke Smilde, lector aan de Hanzehogeschool van Groningen, neuropsycholoog en afgestudeerd gitarist & zanger Gert-Jan de Haas en Philip Curtis, artistiek leider van EMBRACE Nederland. Boeiende sprekers die hun licht laten schijnen op de laatste ontwikkelingen rondom de inzet van muziek in de zorg, vandaag én in de toekomst. De organisatie is in handen van Stichting EMBRACE Nederland en CityProms. Toegang is gratis.

Over de sprekers

800x800-rineke-smilde-2016

Rineke Smilde

Rineke Smilde is lector Lifelong Learning in Music aan het Prins Claus Conservatorium (PCC) van de Hanze Hogeschool in Groningen en Professor muziekpedagogiek aan de University of Music and Performing Arts in Wenen. Ze stond aan de wieg van de modules Music & Dementia (M&D) en ‘Meaningful Music in Health Care’ (MiMiC).

MiMiC is het huidige project waar het lectoraat van het PCC en de onderzoeksgroep van het Universitair Medisch Centrum (sinds 2016) aan werkt. M&D en MiMiC zijn samengevoegd in de nieuwe mastermodule Music & Healthcare. Het gaat hierbij om de ontwikkeling van een innovatieve artistieke praktijk waarbij muziek ingezet wordt in de zorgpraktijk voor kwetsbare patiënten.

800x800-gertjan-de-haas

Gert-Jan de Haas

Gert-Jan de Haas (1963) is neuropsycholoog, afgestudeerd gitarist en zanger. Hij is directeur van NAR-Lab, en adviseert zorg -en hulpverleners die vastlopen bij de zorg voor mensen met complexe neurologische problemen. Hij houdt zich bezig met de relatie tussen hersenen en gedrag in de breedste zin van het woord en adviseert individuen, groepen en organisaties. Ook is hij betrokken bij de diagnostiek en behandeling van patiënten met complexe problematiek in Nederland en België. Gert-Jan de Haas is gastdocent aan de AVG-opleiding in Rotterdam, publiceert, geeft interviews, doet wetenschappelijk onderzoek en geeft lezingen in binnen- en buitenland. Daarnaast is hij onder andere vaste consulent bij De Nationale Opera en Ballet en voor het CCE. Een aantal dagen per jaar is hij in de opnamestudio te vinden om muziek op te nemen en uit te brengen.

800x800philipcurtis

Philip Curtis

Philip Curtis is schrijver en internationaal ontwikkelaar van dramatrainingen voor musici. Hij is artistiek directeur van EMBRACE Nederland en is begonnen met muziek maken in sociale contexten op uitnodiging van Yehudi Menuhin, om ‘founding musician’ van Live Music Now in Londen te worden. Philip Curtis is als docent werkzaam voor de internationale masteropleiding New Audiences and Innovative Practice aan het Prins Claus Conservatorium (PCC) en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en, samen met Dr. Rineke Smilde, co-ontwikkelaar van de ‘Music and Dementia’ masters module (nu Music & Healthcare). Hij gelooft in muziek als een onmisbaar gereedschap voor medewerkers en mantelzorgers in de zorg. Hij is ontwikkelaar van trainingen en de implementatie hiervan, en met het team van EMBRACE Nederland creëert hij nieuwe mogelijkheden voor musici om in sociale contexten te werken.

Programma

13.30 – 14.00 uur     Inloop

14:00 – 14:10 uur     Welkom en opening met muziek

14:10 – 14:55 uur     Prof. Rineke Smilde, Lifelong Learning in Music aan het Prins Claus Conservatorium van de Hanze Hogeschool in Groningen

14.55 – 15.35 uur    Lezing Philip Curtis, artistiek leider van EMBRACE
Nederland ‘stand van zaken EMBRACE in NL en daarbuiten

15:35 – 16:30 uur    Presentatie door Gert-Jan de Haas, neuroloog en musicus

16:30 – 16:45 uur     reacties uit de zaal en vragen

16:45 – 17:30 uur     Borrel, meet & greet met sprekers

Locatie en datum
Locatie: Neushoorn, Ruiterskwartier 41, 8911 BP Leeuwarden
Datum: Donderdag 27 juni  van 13.30 – 17.00 uur.
U kunt voor meer informatie of uw aanmelding contact opnemen met Tsjikke Mollema: tsjikke@cityproms.nl
Related Projects

Start typing and press Enter to search