Duik in de betoverende wereld van geluid en water met componist en slagwerker Brendan Faegre. Hij bouwt een unieke waterinstallatie, waarin gerecyclede materialen en water worden gebruikt om verbazingwekkende geluidscomposities te creëren.

Stap binnen in deze interactieve ervaring en ontdek hoe alledaagse voorwerpen kunnen worden omgetoverd tot muziekinstrumenten. Onder begeleiding van Faegre leren deelnemers hoe ze geluid kunnen opwekken en manipuleren met behulp van water en verschillende objecten. Het wordt een speelse en creatieve ontdekkingsreis waarin jongeren uitgenodigd om hun eigen unieke geluiden te creëren.

De geluiden en klanken van de waterinstallatie live begeleid door de getalenteerde musici van het JongNBENoord. Laat je verrassen door hun improvisatieconcert, waarbij ze moeiteloos reageren op de geluiden die jij en andere deelnemers creëren.

Over Brendan Faegre

Met zijn YouTube composities Domestic Beats maakt de componist Brendan Faegre op creatieve en ingenieuze wijze muziek met alledaagse huis-, tuin-, en keukenvoorwerpen en weet hij pakkende composities te creëren.

Faegre begon zijn professionele carrière in de hedendaagse klassieke wereld. Zijn muziek is uitgevoerd en gecommissioneerd door grote internationale festivals, waaronder Huddersfield, Gaudeamus, November Music, Aspen, Cabrillo en Bang on a Can, en in première gegaan in Carnegie Hall.  Hij verhuisde naar Nederland en richtte het Edge Ensemble op, waar hij optrad als drummer en dirigent.