Jongeren met verschillende muzikale achtergronden ontmoeten elkaar in de Youth Music HUB. Een Culture Clash. Jazz, klassiek, elektronisch en pop. Het gaat om delen waar je mee bezig bent en wat je belangrijk vindt, maar ook om een keer over de schutting te kijken bij de buren.  Samen leren staat centraal. En: hoe maak je de stap naar een professionele muziekcarrière?

De volgende stap  in jouw muziekcarrière

Tijdens deze bijeenkomst kun je luisteren naar bands en ensembles met verschillende muzikale achtergronden. Ze delen de passie voor muziek en de wil om daar ver mee te komen. Daarnaast geeft Tami Toledo Matuoka, een professional die verantwoordelijk is geweest voor de productiezaken van Grammy-winnaars, haar workshop ‘Organize, Manage and Advance Your Career in Music’.  Daarin geeft Tami je waardevolle tools en inzichten om de volgende stap te zetten in jouw professionele muziekcarrière. Of het nu gaat om het betreden van de beroepspraktijk of het nemen van een volgende stap.

Patatje met Jam

De middag zal worden afgesloten met een spetterende open stage genaamd ‘Patatje met Jam’, waar alle deelnemers de kans krijgen om op te treden en hun talent te laten horen aan een enthousiast publiek. Aan het einde van de dag kun je genieten van een spectaculair optreden van het Re:freshed Orchestra op het hoofdpodium.

Dit evenement belooft een inspirerende en verrijkende ervaring te worden, waarbij je niet alleen de mogelijkheid hebt om jouw muziekvaardigheden te ontwikkelen, maar ook om waardevolle connecties te leggen met andere jonge muzikanten en professionals uit de industrie.

 

Programma

13.00-13.30 Presentatie en concert My breath My Music (Rotterdam)
13.30-1400 Concert Mousai Collectiviteit (jazz) en we praten over de jazzopleiding in Groningen 
14.00-15.00 Navigeren door de hedendaagse muziekindustrie, Masterclass Tami Toledo
15.00-15.30 Concert Duo Delta Scuti en we praten over de opleiding in Zwolle
15.30-16.00  Concert DNTKNW en over de opleiding d-drive in Leeuwarden
16.00-17.00 Patatje met ….. jam (sessie)


Partners:

D-Drive (pop en productie)
My Breath my Music (muziek maken met een beperking)
Prins Claus Conservatorium (jazz master)
Artez Zwolle
HKU Musician 3.0
Koninklijk Conservatorium Den Haag (School voor Jong Talent/ klassiek)
Codarts Rotterdam (wereldmuziek)