Publiek en artiesten genieten van CityProms in Neushoorn

 In Actueel, CityProms 2021

Géén CityProms festival dit weekend, dat in verband met corona verplaatst is naar oktober. Wél twee fantastische avonden in Neushoorn Leeuwarden, speciaal geprogrammeerd door CityProms. Artiesten en publiek dompelden zich onder in CityProms-sferen, en genoten.

‘La voix humaine en quarantaine’
Met op vrijdagavond 25 juni de magistrale vertolking door mezzosopraan Ekaterina Levental van de opera in één acte ‘La voix humaine en quarantaine’. Levental en Koolmees bewerkten deze klassieker en gaven er hun eigen invulling aan. Ekaterina speelt de rol van een vrouw die na vijf jaar in de steek gelaten is voor een ander. Dat doet ze met bijzondere intensiteit en overtuiging. De gesprekken voert ze via een webcam waarvan de beelden op een groot scherm te zien zijn, wat een overweldigend effect heeft.

Caravan Sessions
Op zaterdagavond 26 juni genoot het publiek van een bijzondere versie van de Caravan sessions van pianist en componist Julian Schneemann. In de Caravan Sessions nodigt Julian muzikale vrienden en onbekenden uit om samen het avontuur aan te gaan. Die vrienden waren deze avond Sanne Rambags, één van de meest gevierde zangeressen van Nederland op dit moment, en Eren Aksahin, een begenadigd baglama speler en componist. Het samenspel leidde tot een prachtige synthese tussen Anatolische muziek en westerse klassieke muziek.

CityProms 2021: van 2 tot en met 10 oktober
Artiesten en publiek genoten zichtbaar van twee intense CityProms-avonden. Eindelijk kan en mag het weer! We kijken reikhalzend uit naar het echte festival dat straks van 2 tot en met 10 oktober 2021 plaatsvindt op diverse locaties (binnen en buiten) in Leeuwarden. Nieuwsgierig naar het programma? Houd de komende tijd onze website en socials in de gaten!

Foto’s Ruben van Vliet

Recent Posts

Start typing and press Enter to search