header-saleem-khan

Saleem Khan

Saleem Khan is één van de grootste trompettalenten van Nederland. Hij werd in 2018 onderscheiden met het Zilveren Viooltje en in de zomer van 2018 ontvangt hij de Friese Emmy Award.

Biografie

Saleem Khan is in 1989 geboren te Lower Hutt in Nieuw-Zeeland. Op tweejarige leeftijd verhuisde hij naar Nederland. Daar kreeg hij op tienjarige leeftijd zijn eerste muzieklessen van Oeds Jongsma, en theoretische vorming van Rein Ferwerda.

Hij studeerde hoofdvak trompet bij Auke van der Merk, Hessel Buma en Bob Koertshuis. Hij vervolgde zijn studie in 2011 in Karlsruhe aan Die Hochschule für Musik in Karlsruhe bij Prof. Reinhold Friedrich en Prof. Dr. Dr. Edward H.Tarr waar hij in 2013 cum laude afstudeerde.

In 2006 won Saleem in de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours een 1e prijs en een optreden in de Carnegie Recital Hall te New York. In 2008 speelde hij in het televisieprogramma ‘Eurovision Young Musician of the year’.

Saleem werkte als solist met o.a. het Noord Nederlands Orkest, Slovak Chamber Orchestra, Neue Lausitzer Philharmonie, Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’, Sinfonietta Aurora en het Rotterdams Kamerorkest.

Van 2014 tot 2016 was hij solotrompettist van het Gustav Mahler Jugendorchester. En van 2016 tot 2018  als solotrompettist bij de Münchner Symphoniker.

Naast het klassieke repertoire houdt Saleem zich ook bezig met barok- en hedendaagse muziek en speelt hij in ensembles als B’rock (Gent) en het Asko/Schönberg ensemble en het Nederlands Blazersensemble.

Eind 2018 zal Saleem als solist met o.a. de Münchner Symphoniker en het Noord Nederlands Orkest samenwerken.

Start typing and press Enter to search