Gautier CapuçonCellist

Gautier Capuçon

De Franse cellist Gautier Capuçon opent dit jaar CityProms samen met het Noord Nederlands Orkest met het beroemde celloconcert van Saint-Saëns. Het optreden vindt plaats op vrijdag 29 juni op het Wilhelminaplein in Leeuwarden.

Gautier Capuçon geldt zowel in eigen land als op het internationale podium als een van de meest opvallende muzikale talenten van dit moment. Hij staat bekend om de intense wijze waarop hij de muziek overbrengt en met het publiek communiceert.

Biografie

Gautier Capuçon werd geboren op 3 september 1981 in Chambéry. Vanaf zijn vierde levensjaar bespeelt hij de cello. Na het conservatorium volgde Capuçon masterclasses in Wenen bij Heinrich Schiff. Tussen 1999 en 2004 won hij tal van prijzen, waaronder de International Cello Competition in Nieuw Zeeland en een award van de Borletti Buitoni Trust in Engeland. Zijn broer Renaud Capuçon is professioneel violist.

Nieuwste Album: Intuition

In zijn nieuwste album, uitgebracht in 2017, relecteert Capuçon op zijn levensverhaal en doorloopt hij de diverse stadia van zijn emotionele ontwikkeling. Op het album vind je muziek van onder meer Saint-Saëns, Fauré Massenet, Tchaikovsky, Rachmaninov en Elgar, Astor Piazzola, cellist Giovanni Sollima en pianist Jérôme Ducrosm.

Website

Start typing and press Enter to search