Tjeerd van Bekkum nieuwe zakelijk leider CityProms

 In Actueel

LEEUWARDEN/HARLINGEN Tjeerd van Bekkum wordt de nieuwe zakelijk leider van CityProms. De oud-burgemeester en voormalig directeur van Culturele Hoofdstad van Europa 2018 treedt per 1 februari jongstleden in functie. CityProms is al een decennium lang het grootste gratis openlucht klassieke-muziekfestival in het noorden. De tiende editie staat, nog steeds, gepland van 24 tot en met 27 juni van dit jaar in Leeuwarden.

Tjeerd van Bekkum combineert zijn nieuwe functie met zijn parttime werk als loopbaanbegeleider bij consultancybureau Van Ede en Partners. Hij is thans voorzitter van Stichting Oranjewoud Festival.

Margot Hoiting, algemeen directeur van CityProms, juicht de komst van Van Bekkum toe: ,,Tjeerd behoeft geen enkele introductie. Zijn kennis en netwerk, in zowel het culturele als politieke en maatschappelijke domein, is enorm. We zijn daarom blij en trots dat het gelukt is om een zwaargewicht als hij aan ons kleine team toe te voegen.”

Foto Ivan Pakan

Van Bekkum zegt ‘zijn gevoel’ te hebben gevolgd: ,,CityProms is uitnodigend, voor iedere musicus en bezoeker bereikbaar en al jaren een waardevolle aanvulling op de noordelijke festivalagenda. Het was niet voor niets één van de projecten uit het hoofdprogramma van LF2018.” CityProms is ambitieus en wil uitgroeien tot een festival met nog meer landelijke en internationale impact. Hoiting: ,,Met Tjeerd hebben we iemand die zich goed voelt bij grootse plannen.”

Van Bekkum: ,,Dat ik mij met name bezighoud met de zakelijke en commerciële kant van een festival is één van de leuke aspecten aan deze functie. Al was ik als CEO van Culturele Hoofdstad natuurlijk ook wel wat gewend. Ik sta op de drempel van een nieuw avontuur en dat is een heerlijk gevoel.”

Recent Posts

Start typing and press Enter to search