Toch nog een feestje met ‘Kleintje CityProms’

 In Actueel

LEEUWARDEN De jubileumeditie van CityProms ging deze zomer vanwege corona niet door. Toch vieren we dit najaar een beetje feest met Kleintje CityProms: een speciaal programma met bijzondere optredens van klassieke topsterren, gratis toegankelijk voor iedereen, in Leeuwarden. ,,Zo proosten we ook op de landelijke erkenning die we onlangs kregen van het Fonds voor Cultuurparticipatie”, zegt festivaldirecteur Margot Hoiting. Het rijksfonds steunt CityProms de komende vier jaar met 600.000 euro.

Matangi Quartet en Carel Kraayenhof
Kleintje CityProms loopt door tot medio oktober en begint eind september. De opening wordt verzorgd door het Matangi Quartet en bandoneon-solist Carel Kraayenhof (bekend van de ‘traan van Maxima’). Zij treden woensdagavond 30 september op in het Koepeltheater. Samen leggen ze in ‘Beethoven vs Piazolla’ de verbinding tussen klassiek en tango. In Neushoorn kan het publiek op 6 oktober genieten van Schoppenvrouw, van mezzospraan Ekaterina Levental.

Grenzeloze Muziek
Musici met verschillende culturele muzikale achtergronden brengen in Grenzeloze Muziek hun nieuwe creaties, ontstaan vanuit improvisatie, ten gehore. Inclusief Theater ANDERS! treedt dit keer op voor een besloten publiek. Margot Hoiting: ,,Door corona is het niet gelukt om al tot een complete presentatie te komen. We hopen dat dit tijdens de zomereditie in juni wel lukt.”

De kleintjes worden natuurlijk niet vergeten. In Wijkcentrum Heegterp Schieringen maken kinderen samen met geluidskunstenaar Jacob Plooij muziekinstrumenten van afval. Voor de vierplussers is in de Westerkerk de kinderopera Het Boompje (4+). In Geel (2+) worden de peuters meegenomen in een compleet gele wereld vol verrassingen. Geel vindt plaats in Theater De Bres.

Het volledige programma staat hier. In verband met corona is het aantal plaatsen beperkt. Zorg dus dat je tijdig reserveert. De toegang is gratis, zoals je van CityProms gewend bent. De gewone editie van CityProms vindt volgend jaar voor de tiende keer plaats. De jubileumeditie vindt plaats van 24 t/m 27 juni 2021.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search