Open call CityProms 2024:
Muzikale dieren en podiumbeesten

Gebruiken dieren geluid en beweging alleen om te communiceren of maken ze ook muziek en dansen ze voor de lol, zoals wij mensen? Hebben dieren eigenlijk last van ons geluid en onze muziek of genieten ze juist van? En hebben dieren zoiets als hun eigen favoriete muziek?

Een ding is duidelijk: verreweg de meeste mensen houden van dieren en voor hen is de dierenwereld een enorme inspiratiebron. Het is bijvoorbeeld zo dat veel grote componisten hun ideeën uit de natuur haalden: van de vogels tot het geluid van de zee, en zelfs van het geblaf van honden of kattengejank…

CityProms staat in 2024 in het teken van dieren. Van muzikale dieren en podiumbeesten. Doe daarom mee aan deze diereneditie van CityProms 2024 en bedenk een muziekstuk waarin een dier misschien wel de hoofdrol speelt. Maak een video van je huisdier en speel er een stuk muziek bij. Of schrijf samen met je orkest of groep een lied dat over een dier gaat. Zing als een nachtegaal, trompetter als een olifant, laat je viool janken en je drumstel blaffen.

Trek je best apepakkie aan en laat het podiumbeest in jou los…

Ruim baan voor jouw idee dat alles met dieren en muziek te maken heeft. Stuur je idee naar:programmering@cityproms.nl en zet podiumbeest 2024 in de onderwerpbalk.

Oh ja, het is niet de bedoeling dat er echte dieren op het podium komen.