Irma Kort nieuwe artistiek leider CityProms

LEEUWARDEN Irma Kort is de nieuwe artistiek leider van CityProms Festival. Ze gaat maandag 1 november aan de slag. Irma Kort (Veendam, 1975) wordt verantwoordelijk voor de programmering van het jaarlijkse Friese festival dat onlangs de tiende editie beleefde.

Komend jaar is het muziekfestival in Leeuwarden volgens planning weer in de laatste week van juni. Irma Kort woont in Den Haag waar ze als docent en onderzoeker is verbonden aan Het Koninklijk Conservatorium. Ze is hoboïst bij het Nederlands Blazers Ensemble en The Martin Fondse Orchestra en speelde van 2006 tot 2008 Engelse hoorn bij The BBC Symphony Orchestra. Achttien jaar lang was ze hoboïst bij Het Ballet Orkest.

Na het voltooien van het vwo (Veendam) en het Prins Claus Conservatorium (Groningen) studeerde ze aan de Musik Akademie in Basel en volgde ze met succes enkele masterstudies aan Het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze leidt in Den Haag een organisatie van concerten voor kinderen tot vier jaar (‘ukkieconcertjes’) en is coördinator bij Musicians Without Borders.

Bij CityProms gaat ze onder andere samenwerken met Tjeerd van Bekkum (zakelijk en algemeen directeur). Beiden nemen de taken over van Margot Hoiting die het festival sinds de oprichting zakelijk en artistiek leidde. Hoiting wil zich volledig concentreren op haar directeursfunctie bij Embrace Nederland.

,,Naast een indrukwekkende cv beschikt Irma over een groot netwerk”, zegt Tjeerd van Bekkum. ,,Bij Irma is de ontwikkeling van ons festival in goede handen.” CityProms wil de komende jaren nog zichtbaarder worden in de regio. Irma Kort: ,,Zodat meer mensen kunnen genieten van het luisteren naar en het beleven van een concert. Het belang van muziek is groot. En dat moet voor een ieder bereikbaar zijn. Ongeacht leeftijd, gender, culturele achtergrond of afkomst. Het is juist dit inclusieve aspect van CityProms dat mij zo aanspreekt.”

Deel dit bericht