Laat heel Fryslân zien hoe fantastisch het is om samen te zingen!

Een lied en een videoclip en dan proberen om met zoveel mogelijk mensen  in de Fryske Top 100 te komen: de finale van CityProms Festival 2024 is extra bijzonder. Want wij nodigen jou uit om samen met een groot orkest en band het Friestalige lied It Fonteineliet (muziek en tekst van Wim Beckers) te zingen. Houd daarom alvast vrij in je agenda: zondag 30 juni om 17.00 uur op het Wilhelminaplein in Leeuwarden. 

Het project Fontein fan muzyk is een initiatief van het Bolswarder koor Skomjend Wiid: een gezellige club die op zoek is naar enthousiaste zangers om het koor te versterken. En dat willen meer koren, want veel Friese verenigingen zijn vooral de laatste jaren gekrompen. ,,Terwijl er niets is dan leuker dan in een koor te zingen!”, zegt Irma Kort van CityProms.

En daarom is deze actie bedacht: Skomjend Wiid hoopt onder leiding van dirigent Guus Pieksma dat er meer aandacht voor de Friese koren komt. ,,Een doel dat het CityProms Festival van harte ondersteunt. Want de koren hebben het moeilijk, terwijl het juist zo fantastisch is om samen te zingen”, aldus Irma Kort.

,,En er zijn genoeg mensen die willen zingen, maar niet naar een koor durven te stappen”, zegt Guus Pieksma. ,,Wij bieden de kans om laagdrempelig in het project Fontein fan muzyk samen te zingen, aan een programma  te werken en leuke optredens te doen, met natuurlijk een hoogtepunt  op CityProms. We gaan ervoor om met It Fonteineliet de Fryske Top 100 van Omrop Fryslân te bereiken.”

Meedoen is eenvoudig
Wie alleen of met zijn/haar koor wil meezingen op zondag 30 juni kan zich aanmelden via annewiep@mearmeimuzyk.nl ,,Laat weten met hoeveel mensen je komt. We sturen je dan de tekst, (blad)muziek en verdere informatie toe”, zegt Annewiep Bloem. Bellen met Annewiep kan ook: 06 1164 1742.

Jullie vinden de tekst, muziek en meezingtracks op https://wijkorkest.nl/bladmuziek-fontein-fan-muzyk/

Deel dit bericht