Geannuleerd!

ANDERS!

ANDERS! is bezig met de voorstelling: ”De dag dat ik op reis ga”. In oktober zal voor een besloten publiek een eerste proeve getoond worden.

De repetities en de voorstelling vinden plaats bij Mannen van Staal, een schitterende locatie die letterlijk alle ruimte biedt om ons verhaal te vertellen. En waar bovendien de anderhalve meter tussen de deelnemers en het publiek goed te waarborgen is.

In ‘De dag dat ik op reis ga’ nemen de dansers, musici en een dichter van ANDERS!, je alvast een klein eindje mee op pad. Deze reis is nog lang niet afgelopen, we zijn nog onderweg. Met alle hobbels, apen, beren en virussen op de weg, trekken we met onze groep richting de zomereditie van CityProms.

De dag dat ik op reisga

De ochtend van vertrek.
In alle vroegte opgestaan.
De broodjes voor onderweg in de tas.
Nog een keer check ik mijn lijstje
nog een keer kijk ik achterom
Nog even naar het toilet en dan met gespannen sfeer de jas aan,
ik zwaai met een onvoorzichtigheid de deur dicht.

(tekst: Aagje Gerrits)

Wat betekent het om op reis te gaan? De een trekt zijn jas en schoenen aan en gaat gewoon. Voor de ander moet er veel meer geregeld worden. De wereld in gaan is helemaal niet altijd zo eenvoudig. Elke meter is een reis.

Over ANDERS!

ANDERS! is een muziektheaterproject opgezet door EMBRACE Nederland i.s.m. CityProms met een cast van mensen met uiteenlopende beperkingen uit de regio, die samen met professionele performers een voorstelling maken en uitvoeren. Ons motto is: ‘Iedereen heeft recht op een stem. Iedereen hoort erbij’. Jaarlijks produceren we een voorstelling die tijdens CityProms uitgevoerd wordt.

Programma

ANDERS! ‘De dag dat ik op reis ga’
Besloten voorstelling 11 oktober, 15:00 uur
Locatie: Mannen van Staal, Morseweg 19, 8912 BG Leeuwarden

Performers
De musici van het Onbeperkt Ensemble
De dansers van Dansgroep De Dames
Aagje Gerrits: teksten
Marjan Tjepkema: tekst lied en zang

Musici
Remi Adriaansz
Melisa del Bé
Fiona van der Marel
Stephan Mooibroek
Eleanore Tan

Creatief team
Tamara Schoppert, regisseur
Mees van den Bergh, productieleider en regie-assistent
Remi Adriaansz, muziektherapeut
Stephan Mooibroek, componist soundscape en muziektherapeut
Marlien Seinstra, choreograaf
Philip Curtis, artistiek leider EMBRACE Nederland

Ateliers Majeur
Ateliers Majeur uit Heerenveen stelde haar locatie de Rinkelbom beschikbaar aan het Onbeperkt Ensemble voor het gebruik van de locatie het Rinkelbom, inclusief alle faciliteiten zoals gebruik van instrumenten, koffie en waar nodig ondersteuning van het management. Normaal gesproken repeteert het Onbeperkt Ensemble, maar in verband met corona zijn de cursussen nog niet gestart. Door het beschikbaar stellen van de locatie met alle faciliteiten kon Onbeperkt Ensemble haar repetities hervatten, hierdoor werd het mogelijk om deel te nemen aan ANDERS!

Related Projects

Start typing and press Enter to search