Duo Tiaire is een cello en harp duo bestaande uit Tiago Henriques op cello en Claire Schuurmans op harp. Ze spelen sinds november 2022 samen en zijn erg enthousiast om hun muziek met anderen te delen. Ze hebben lessen gehad van Michel Strauss, Ernestine Stoop, Jan-Ype Nota, Sylvain Blassel, Roger Regter en Philippe Hersant. Samen hebben ze in april 2023 een interdisciplinaire voorstelling georganiseerd en opgevoerd gebaseerd op José Saramago’s boek ‘De stad der Blinden’. Daarnaast zijn ze in de prijzen gevallen bij verschillende concoursen waaronder het Rosa Spier Harp Concours en het Prinses Christina Concours.

Het programma wat we tijdens CityProms zullen spelen is:

Beau Soir – C. Debussy
Fratres- A. Pärt
Choral – P. Hersant
Si veriash a la Rana- K. Murphy
Leuk om erbij te vertellen is dat Choral het eerste stuk is wat we als duo hebben samengespeeld. Voor een project op school vanuit de harp klas moesten we een stuk van Hersant spelen en dus moest ik op zoek naar een cellist. Na dit project beviel het samenspelen zo goed dat we verder zijn gegaan als duo.

Ook het stuk van Murphy is erg leuk, origineel is het een duo concert voor cello harp en symfonieorkest maar dit deel is bewerkt om ook als duo te spelen. Het is gebaseerd op een Turkse volksmelodie en maakt gebruikt van verschillende extra technieken, zoals belletjes en een regen maker.