De Amsterdamse JAÏNDA (20) treedt op sinds haar 10e en is nu al een van de grote zangtalenten van Nederland.

Als tiener won ze het Nederlandse Nationale ‘Kunstbende Young Creators Festival’ en werd ze geselecteerd als frontvrouw van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest.

Haar eerste optredens op de Nederlandse televisie leverden een overweldigend aantal positieve reacties op. Ze heeft meerdere miljoenen likes voor ‘tussendoor’-clips op TikTok en zingt het themalied voor de nationale zomercampagne voor persoonlijke gezondheidszorg van 2023.

JAÏNDA roept grote zangers uit het verleden op, terwijl haar geluid een hedendaags tintje heeft dat haar zal helpen een nieuw publiek te winnen. Haar debuutsingle ‘Lighthouse’ verschijnt op 25 april.

JAÏNDA: “Ik was heel jong toen ik Lighthouse schreef. Het gaat over het gevoel dat je nergens bij hoort en niet weet wie je kunt vertrouwen. Mijn reactie was dat ik mijn best deed om ergens deel van uit te maken, wat niet zo’n goed idee bleek te zijn. Het positieve was dat het schrijven en zingen van Lighthouse mij deed beseffen wie ik ben en wie ik wil zijn!”

Lighthouse is het eerste voorproefje van een brede en zeer persoonlijke verzameling nummers die deel uitmaken van haar EP die dit jaar zal verschijnen. Geschreven en geproduceerd in Londen en Amsterdam samen met Jonathan Quarmby (Kovacs, Ziggy Marley, Lewis Capaldi, James Arthur).

Citaten
Zangeres Michelle David (The True Tones): “JAÏNDA’s stem is voorbestemd om als klassiek te worden geclassificeerd.”
Bandleider Sven Hammond: “JAÏNDA is een uitzonderlijk talent, waarvan je er maar een paar tegenkomt.”
Saxofonist en bandleider Maarten Hogenhuis: “Naast dat enorme talent ben ik onder de indruk van de drive en passie van JAÏNDA.”