Het NHL Stendenkoor is een dynamisch en gevarieerd koor, bestaande uit (oud) studenten en (oud) medewerkers van NHL Stenden Hogeschool, evenals studenten van diverse HBO, WO en MBO instellingen in Friesland. Momenteel bestaat het koor uit 75 amateurs zangers. Elk jaar wordt er in het voorjaar een groot werk uitgevoerd, in juni meegedaan met City Proms en in december een benefiet adventsconcert gegeven. Sinds september 2014 is Hans de Wilde vaste dirigent van het NHL Stendenkoor.

Het NHL Stendenkoor zoekt steeds vaker nieuwe muzikale samenwerkingen op. Zo is The Armed Men van Karl Jenkins uitgevoerd i.s.m. Brassband De Bazuin uit Oenkerk en studenten OA Muziek van Friese Poort Drachten (nu Firda Drachten) en het Sacred Concert van Duke Ellington met Big Band Friesland. In 2022 heeft NHL Stendenkoor meegewerkt aan een compleet nieuwe uitvoering van de Matthäus Passion door het Nederlands Blazers Ensemble en de poppenspelers van Duda Paiva Company. Tijdens City Proms werd in 2022 samen met Crescendo Drachten de Carmina Burana uitgevoerd en in 2023 een unieke uitvoering van Die Schöpfung met Nynke Heeg als verteller en teksten van Bart Moeyaert. In 2024 wordt samengewerkt met het Leeuwarder Sint Vitus kinder- en jeugdkoor. Het Sint Vitus kinder- en jeugdkoor zijn twee enthousiaste koren in Leeuwarden voor iedereen van 4 t/m 18 jaar.

Tijdens CityProms: Ode aan de dieren

van Annie M.G. Schmidt

Onder leiding van dirigent Hans de Wilde zingt het NHL Stendenkoor samen met het St. Vitus kinder- en jeugdkoor uit Leeuwarden – op geheel eigen wijze – een reeks van ‘dierenliedjes’ die Annie M.G. Schmidt heeft geschreven en waarvan Hanny Bannink de muziek heeft gecomponeerd. Met dit concert wordt een ode gebracht aan het culturele erfgoed van Nederland!

Muzikale begeleiding:

Piano: Johan Bijhold
Drums: Joost van Schaik
Contrabas: Oeds Bouwsma

Links:

https://www.nhlstenden.com/over-nhl-stenden/nhl-stenden-koor

https://www.facebook.com/NHLStendenkoor

https://www.instagram.com/nhlstendenkoor/

https://www.sintvitusparochie.nl/liturgie/kerkmusicus-en-koren/st-vitus-kinder-en-jeugdkoor/