Foto Amir Zaza

Harpiste Beate Loonstra is een muzikale duizendpoot. Ze voelt zich op haar gemak tussen wereldsterren als Steve Vai en Lalah Hathaway en op nhet grote podium met Metropole Orkest. Maar ze geeft net zo graag muziekles aan haar leerlingen van de Utrechtse muziekschool. Tijdens het Harpfestijn geeft ze een workshop in De Harmonie.

Beate slaagde cum laude aan het Utrechts Conservatorium en de Guildhall School of Music en Drama in Londen. Ze stond aan de wieg van het festival Music in the Making ; het grootste festival voor muziekimprovisatie van ons land onder het motto ‘Een Harp onder de Riem’. Haar (solo) improvisaties zijn regelmatig te beluisteren op radio en televisie en ze trad al vaak op in binnen- en buitenland.

Beate is onder andere lid van het Herz Ensemble, de hedendaagse groep van de Australisch-Nederlandse componist Kate Moore en speelt met de Nationale Koren. Samen met het Metropole Orkest speelde zij met Cory Wong, Steve Vai, Richard Bona, Louis Cole, Lalah Hathaway, Mark Lettieri, Vince Mendoza en Jules Buckley. In haar workshops focust Beate op creatie en improvisatie en de impact op je muzikale zeggingskracht en performance.

Voor deze workshop kun je je opgeven via irma@cityproms.nl 

Hieronder een fragment van Beate Loonstra tijdens het tv-programma Podium Witteman