Doe mee met musictechmakersday op za 25 juni in de bres en neushoorn

MusicTechMakersDay – zaterdag 25 juni

Hou je van techniek en muziek? Doe dan (gratis) mee met MusicTechMakersDay op zaterdag 25 juni. Locaties: Theater De Bres en Neushoorn.

Als je van techniek en muziek houdt, moet je zeker langskomen én meedoen. In Leeuwarden en helemaal gratis.

ROBOT ORKEST WORKSHOP

 

Jurjen Alkema is videomaker en lichtontwerper, maar sleutelt ook graag aan robotten. Muziekrobotjes. Deze mechanische figuren vormen samen een uniek orkest: The Analogue Robot Orchestra. Het is de bedoeling er zoveel mogelijk te maken zodat het robotorkest heel groot wordt. De robotjes komen tot leven, ook al zijn ze gemaakt van gerecyclede huis-tuin-en-keukenspullen. Na afloop van de workshop mag je zelfgemaakte robot mee naar huis.

We bieden deze workshop twee maal aan in Neushoorn:

  • Robot Orkest – 11.00 – 13.00 uur
  • Robot Orkest – 14.00 – 16.00 uur

Meld je hier aan voor Robot Orkest workshop

GREEN VIBRATION WORKSHOP

 

Componist en geluidskunstenaar Ivo Bol maakt muziek met ‘gevonden’ geluiden: de brom van de koelkast, de krassen en tikken op een plaat, een stem op een oud cassettebandje. Ivo combineert oude met nieuwe technologie en hij gebruikt planten en hersengolven als muziekinstrumenten. Ervaar én voel zelf hoe het is om muziek te maken met planten. Euh, bladmuziek dus…

We bieden deze workshop een maal aan in Neushoorn:

  • Green Vibration – 12.00 – 14.00 uur
  • Green Vibration – 15.00 – 17.00 uur

Meld je hier aan voor Green Vibration Orkest 

ABLETON LIVE 11 WORKSHOP

Doe mee aan de Ableton-workshop van CityProms en wordt een nog betere musicus/producer. Met het programma Ableton kun je mixen en masteren, componeren en arrangeren. Ableton is wereldwijd het meest gebruikte ‘digital audio workstation’ onder de producers. De workshop wordt geleid door het gerenommeerde producentenduo PEAX, dat bestaat uit Ties Mellema en Barry Jurjus.  PEAX neemt je stap voor stap in het Ableton-productieproces mee en legt de meest gebruikte Ableton-effecten (denk aan reverb en delay) uit. Samen met Ties en Barry maak je een opstartbestand met samples; zodat je daarna naar hartenlust zelf creatief aan de slag kan.

Ableton Live 11 workshop i sop zaterdag 25 juni van 11.00 tot 16.30 uur
Neushoorn Grote Zaal Leeuwarden

Meld je hier aan voor Ableton Live 11 workshop 

Deel dit bericht