Un dia nobo – Wan nyun dey – In nije dei

Op de openingsavond van CityProms treedt prijswinnaar Boy Edgar Ronald Snijders op met zijn New Symphonic World Orchestra. Snijders heeft zijn eigen stempel op de Nederlandse jazz gedrukt en geeft deze meer kleur. Met dit concert willen we, samen met Ronald Snijders, ook stilstaan bij 1 juli 2023, het einde van de slavernij 150 jaar geleden en leggen we een verbinding met Un dia nobo – Wan nyun dey – In nije dei: een unieke muzikale theatervoorstelling die ons voert langs de slavernijgeschiedenis van Curaçao, Suriname, Afrika en Fryslân.

Om meer bewustwording en betrokkenheid over het slavernijverleden te creëren, presenteren Pier21, Untold, Volksoperahuis, Stadsschouwburg De Harmonie en Stichting comité 30 juni – 1 juli deze unieke muzikale theatervoorstelling Un dia nobo – Wan nyun dey – In nije dei.  Tickets zijn hier verkrijgbaar. 

 

Het verhaal Un dia nobo

Beveiligers Es (Yuli Minguel) en Wietske (Hiske Oosterwijk) zijn belast met de beveiliging van een oud schilderij waarop een zwarte bediende staat afgebeeld. Het koloniale schilderij veroorzaakt spanning tussen de twee dames en Es besluit tot actie over te gaan, maar tegen welke prijs? Wanneer het schilderij tot leven komt worden Es en Wietske, onder leiding van de zwarte bediende en met zang en dans van Untold, langs de slavernijgeschiedenis van Curaçao, Suriname, Afrika en Fryslân geleid. Wat ontdekken ze in het verleden en wat nemen ze mee terug naar het heden?

Van 6 juni tot en met 9 juli

Un dia nobo – Wan nyun dey – In nije dei speelt vanaf 6 juni tot en met 9 juli bij het Keramiekmuseum Princessehof Leeuwarden. Met Yuli Minguel en Hiske Oosterwijk en dans en muziek van Untold. Het scenario is geschreven door Guus Pengel en de regie is in handen van Kees Scholten van het Volksoperahuis. 

Foto: Lucas Kemper

 

Deel dit bericht