De 5 smaken van CityProms Festival

Het jaarlijkse CityProms Festival is van 23 tot en met 25 juni op zo’n tien podia in het centrum van Leeuwarden. Het hoofdpodium staat op het Wilhelminaplein, de andere podia vindt het publiek vooral op binnenlocaties zoals kerken, theaters en concertpodia. De toegang is zoals altijd gratis.

CityProms verdeelt het festival dit jaar onder in vijf (gekleurde) programmalijnen: de smaakpaden

Groene route

Jazz, soul en hiphop vormen de tegels van de groene route. Een swingende wandeling langs Ronald Snijders, Bigband Leeuwarden, Jazzstichting Hothouse Redbad (Licks and Brains) en Re:freshed Orchestra.

Rode route

Dan is er een rode route die de liefhebber van klassieke muziek bedient en langs optredens van onder andere Filharmonie der Aa, Penta Quintet, Matangi Quartet en De Stille Kracht leidt.

Paarse route

De paarse route typeert het jongerenprogramma FutureProms: een reeks concerten voor en door de jeugd- en jongerenorkesten, zoals Noordpool Troupe, On the Move Sneek, het Fries Jeugdorkest en het Drents Jeugdorkest.

Blauwe route

De blauwe route leidt het publiek langs de CityProms Specials. Met onder meer de nieuwkomers van Grenzeloze Muziek, dak- en thuislozengroep Muzikale Wending, het concert van wijkorkesten en de theatermuziekvoorstelling van Anders!, voor acteurs met en zonder beperking.

Oranje route

Wie van zangstemmen houdt, volgt de oranje route: van sopraan Jeanine De Bique tot Gaidaa, en met het NHL Stendenkoor en Pa’dam.

 

Op de hoogte blijven van het programma?

Volg dan onze programma-pagina, deze wordt de komende tijd regelmatig geüpdatet. De 5 smaakpaden worden hier binnenkort ook gevisualiseerd.

Deel dit bericht